5 fördelar med att installera en laddbox hemma i Göteborg

Om du funderar på att köpa en elbil i Göteborg är en av de viktigaste sakerna att tänka på om du ska investera i en laddbox för hemmet eller inte. Även om elbilar är bra för din plånbok, kan de vara dyra i förväg, inklusive laddboxen du blir tvungen att installera hemma.

Men trots kostnaden finns det många fördelar med att ha en laddbox installerad i hemmet.

I det här inlägget på bloggen kommer vi att diskutera vad som händer när du inte har tillgång till el hemma, hur mycket det egentligen kostar att ladda hemma kontra att använda offentliga laddstationer och vilken typ av investering som är rimlig om du vill hjälpa till att bygga ny infrastruktur runt i stan så att folk lättare kan hitta laddstationer!

Fördelar med att ha en laddbox installerad hemma

Elfordon blir allt populärare, och det av goda skäl. De är miljövänliga, effektiva och roliga att köra. Om du funderar på att byta till en elbil måste du också investera i en hemladdare.

Även om offentliga laddare blir allt vanligare, är det fortfarande bekvämt (och ofta nödvändigt) att kunna ladda din bil hemma. Här är bara några av fördelarna med att ha en laddstation för din elbil installerad hemma i Göteborg:

1. Det är billigare att ha en laddbox installerad i hemmet.

Efter att ha betalat för installationen blir elräkningens laddningskostnad lägre jämfört med de offentliga laddstationerna. Det ger också realtidsinformation om mängden energi som används för att stödja anspråk på skatteförmåner.

Det finns också laddningsstationer för solceller som använder sig av överskottet av solenergi under tider med schemalagd användning.

Att ladda ditt elfordon hemma är i allmänhet det mest kostnadseffektiva sättet, men du kan ha extra avgifter för att göra processen mer effektiv. Beroende på vilken typ av offentlig laddstation du använder kan det vara gratis eller dyrt att ladda batteriet när du är på språng.

2. Det går snabbare att ladda med en laddbox för hemmet.

En lämpligt monterad elbilsladdare för hemmet kan ladda batteriet till full kapacitet allt från 45 minuter till 7 timmar beroende på modell. Det går mycket snabbare än att ladda vid offentliga laddstationer. Det finns snabba laddstationer, men de är inte billiga.

Med en laddbox kan du ladda ditt fordon med tre gånger hastigheten jämfört med ett konventionellt trestiftsuttag och stickpropp. Dessutom var trestiftsuttag och kontakter inte designade eller gjorda för att ladda fordon, så de är inte lika säkra eller pålitliga.

3. Det är bekvämt att installera en laddbox i hemmet.

När du har en laddbox installerad i ditt hem kan du ladda din bil när som helst. Du kan ladda bilen på natten när det är mindre trafik på vägarna och mindre föroreningar från andra bilar. Om du vill kan du göra det under dagen och spara lite pengar genom att inte betala för bensin eller diesel.

Så oavsett var du är eller vilken tid på dygnet det är, så länge som elektricitet går genom dessa kablar ovanpå din garageport eller inuti ditt hus, så borde det inte vara ett problem att ladda upp elbilen!

För det andra behöver du inte ta din bil någonstans för att ladda den. Istället kan du ladda din bil hemma och inte oroa dig för att hitta en ledig laddstation någonstans i staden.

Om du jobbar långa dagar under vardagarna kan det vara svårt att hitta tid att komma bort från jobbet och köra runt och leta efter ett lämpligt ställe där du kan tanka några extra mil på batteriet. Med gaspriserna som är så höga nuförtiden är det vettigt för de flesta att helt enkelt ladda sina elfordon hemma.

Majoriteten av hemladdare för elbilar är kompatibla med en rad olika elbilstillverkare. Det betyder att om en ny elbil från en annan tillverkare släpps kommer den sannolikt fungera med din laddbox du redan installerad i hemmet.

Istället kan du bara använda den laddare du redan har. Om du letar efter en laddbox för hemmet, se till att välja en som fungerar med en mängd olika elbilar.

4. Att ha en elbilsladdare för hemmet förlänger din elbils batteritid.

Liksom batteriet i en smartphone förlorar batteriet i ett elfordon effektivitet med tiden. Kontinuerlig användning och konstant laddning gör att det inte kan hålla energi lika bra med tiden.

För att undvika batteriförsämring rekommenderas det att ha ett fullt batteri istället för att bara ladda på den offentliga laddstationen några timmar. En laddbox hemma är det bästa valet för denna typ av laddning som du kanske förstår då man verkligen kan ta sin tid.

Genom att regelbundet ladda din elbils batteri hemma kan du bidra till att förlänga dess livslängd och hålla det fungerande i många år framöver. Dessutom är det bekvämare att ha en hemladdare än att förlita sig på offentliga stationer, som ofta kan vara trånga och svåra att hitta.

Så om du vill hålla ditt elbilsbatteri i toppform är det ett smart drag att investera i en laddbox för hemmet.

5. Värdet på din villa ökar med en laddbox för hemmet.

För de som överväger om de ska installera en elbilsladdare för hemmet kan en viktig faktor vara effekten det har på villan eller fastighetens värde. En laddare kan säkert ge ett hem mervärde, vilket gör det mer tilltalande för potentiella köpare som är intresserade av elfordon.

Dessutom kommer en bostad med laddare sannolikt att sälja till ett högre pris än en jämförbar bostad utan laddare. För husägare som vill maximera sin investering är det ett smart drag att installera en elbilsladdare för hemmet.

Bortsett från dessa fördelar med att ha en hemladdare för elbilar, motiverar den svenska regeringen också människor att installera en sådan genom bidrag.

Lämna en kommentar