Installera laddbox i Kungälv

Vi hjälper dig installera laddbox i Kungälv snabbt ⚡

Laddstationerna för din elbil i Kungälv hittar du på 5 platser – Marstrand, Kode, Kungälv, Kärna och Ytterby.

Det finns även pendelparkeringar och besöksparkeringar utrustade med laddstolpar – här är en lista över dessa:

Pendelparkeringar med laddstationer i Kungälv

 • Kärna pendelparkering – 4 laddplatser
 • Kode pendelparkering – 4 laddplatser
 • Ytterby pendelparkering – 4 laddplatser

Besöksparkeringar med laddstationer i Kungälv

 • Motionscentralen Kotten, Fontin
 • McDonalds-parkering
 • Alarmposten
 • Anders Prästgatan
 • Danske Sten, Koön
 • Diseröd Centrum (Prästvägen)
 • Gamla busstationen (Nytorget)
 • Hedvigsholmen, Koön
 • Kareby Skola
 • Kungälv Energi besöksparkering
 • Palissaden parkeringshus (Plan 2-3)
 • Skarpe Nord
 • Stadshuset Ytterbyvägen 2
 • Tre Kungar Parkeringshus (Plan 2 – 3 AC)
 • Tennishallen (idrottshallen)

Det kostar förstås pengar att ladda sin elbil på en publik laddstation – och priset ökar ju i takt med att inflationen ökar så det har aldrig tidigare varit mer värt att investera i en egen laddbox.

Vi har installerat mängder med laddboxar i Kungälv genom åren – och precis alla kunder är lika nöjda. Från privatpersoner, till bostadsrättsföreningar och företag.

Undrar du vilken laddbox som är mest populär i Kungälv just nu är svaret Easee Home. Däremot finns det en del insatta konsumenter som efterfrågar laddboxar av helt andra tillverkare som exempelvis Garo och Zaptec.

Vi sköter givetvis pappersarbetet med

Pappersarbetet som rör skattestödet för grön teknik kan vara krångligt att fylla i – men med vår hjälp blir det hur lätt som helst. Skattestöder gör att laddboxen du väljer att installera i Kungsbacka som privatperson blir 50% billigare. Passa på.

Fakturan du får av oss reflekterar tydligt det rabatterade priset.

I vanliga fall brukar priset för en laddboxinstallation i Kungälv hos oss kosta mellan 6000-9000 kr, efter avdrag gjorts.

Beroende på hur din husvägg ser ut och omständigheterna i övrigt kan priset behöva justeras något.

Kontakta oss redan idag för en gratis offert.

Det är aldrig lätt att välja laddbox. Laddboxmodellerna har olika namn och funktion varför det kan vara en bra idé att ha en expert nära till hands som bollplank.

Vi kan hjälpa dig ta reda på vilken laddbox som har bäst lämpad kapacitet för ditt hus. Det gäller nämligen att anpassa sig tidigt i syfte att ta höjd för förändringar som kan komma att ske i framtiden.

Detta gäller egentligen alla – oavsett om man är en konsument, ett företag eller en bostadsrättförening.

Vi är väldigt tydliga med en sak för våra kunder – och det är att man måste välja en framtidssäker laddbox. Hur gör man detta undrar du säkert.

Jo, börja med att undersöka ifall laddboxen kan leverera 22kw. Har den dynamisk lastbalansering utöver det? Klarar den både 1-fas och 3-fasladdning? Några viktiga detaljer som onekligen kan vara viktiga att fundera på ifall du ämnar att behålla din laddbox i många år framöver.

En skalbar laddbox kan också vara en bra idé att investera i redan nu. En skalbar laddbox gör det möjligt att ladda flera elbilar än 1 åt gången på en och samma box vilket är oerhört praktiskt för en familj.

Sist men inte minst är det en god idé ifall laddboxen har en uppkoppling mot internet – något som indirekt leder till att din enhet blir betydligt mer säker.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

Du kanske sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening i Kungälv?

Glöm då inte att ni kan ansöka om ett bidrag som ger er en kraft rabatt på installation av laddstationer. Ni ansöker enklast om detta här borta.

Detta bidrag ger er som BRF ett enormt investeringsstöd ifall ni är intresserade av grön teknik som just laddstationer.

Ni kan få ett investeringsstöd upp till 15.000 kronor per laddstation (ett maxtak på 50% av den totala investeringskostnaden). Stödet gäller både material och arbete vilket gör detta till ett unikt tillfälle att installera laddstationer i er BRF.

Vi genomför installationer av laddboxar i Kungälv med omnejd

Det absolut bästa sättet att komma i kontakt med oss är via chatt, annars är det bara att ringa för snabbast återkoppling.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Laddbox031.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation 🙏

Detta oavsett om du är en privatperson, ett företag eller en BRF.

Tveka inte på att kontakta oss ifall du har några frågor.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att välja oss:

 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri prisoffert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅
 • Vi erbjuder snabb installation av laddbox i Kungälv ✅

Vår process:

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Laddbox031.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Kungälv 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Göteborg.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Göteborg.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.