Installera laddbox i Torslanda

Vi hjälper dig installera laddbox i Torslanda snabbt ⚡

Torslanda är en välmående stadsdel i Göteborg som har många elbilsägare (relativt sett). Tyvärr finns det inte så många publika laddstationer. Det finns 3 publika laddstationer i Torslanda:

 • ICA Maxi Torslanda – 12 styckna laddstolpar, 22kW
 • Room Business Center – 4 styckna laddstolpar, 11kW
 • Blomsterlandet Torslanda – 2 laddstolpar, 11kW

Självklart finns det även en del kommersiella laddboxar också men de tar vi oss inte tiden att lista på webbplatsen.

I stort sett finns det ingen nämnvärd laddinfrastruktur för elbilar utbyggd i stadsdelen – detta trots att det bor hela 22 000 människor i Torslanda. Laddstolparna räcker helt enkelt inte till – närmsta hittar man på Hisingen.

Plötsligt förstår du säkert hur det smart det kan vara med en egen laddbox för din elbil hemma?

Du kan spara mängder med pengar på at låta installera och montera en egen laddbox på din husvägg exempelvis. Alla våra kunder är nöjda med sina lösningar.

Easee Home är första laddboxen de allra flesta väljer att pröva. Vi förklarar nedan varför man ibland ska överväga en annan laddboxmodell beroende på ens behov.

Ibland passar helt enkelt en laddbox från Zaptec eller Garo bättre.

Vi sköter skattestödet

Oroa dig inte – vi hjälper dig ansöka om skattestödet för grön teknik. Det ger dig 50% rabatt på laddboxinstallationen.

När installationen är klar och du får fakturan av oss kommer detta framgå tydligt.

Priset för installation av laddbox + installation i Torslanda är omkring 6000-9000 kr efter skattereduktion för grön teknik gjorts.

Det är inte helt omöjligt att priset kan förändras något beroende på dina omständigheter och hur du vill ha laddboxen installerad.

Kontakta oss redan idag för en gratis offert.

Det vore verkligen inte konstigt ifall du var lite förvirrad kring vilken laddbox du gör bäst i att välja – det finns en del olika laddboxmodeller att välja på i år.

Vet du vad som skiljer laddboxmodellerna från varandra? Det brukar vara antingen funktionerna eller kapaciteten framför allt.

Genom att vara medveten om detta kan du fatta ett så bra köpbeslut som möjligt – och investera i en framtidssäker laddbox. Är du tillräckligt smart kanske du inte behöver byta laddbox även ifall du skaffar ny elbil några år från nu.

Som med allt annat är det vanligt att vilja spara – vi avråder starkt från att snåla på din nya laddbox. Se till att den här rätt kapacitet framför allt men även funktioner för att räknas som framtidssäker.

Vi anser att en laddbox med möjlighet att leverera 22kW, som har stöd för dynamisk lastbalansering, klarar 1- och 3-fasladdning samt skalbar är mer än framtidssäker (relativt sett).

Att en laddbox är skalbar betyder att fler än 1 elbil kan laddas samtidigt.

Enda kvar att önska då är någon form av internetuppkoppling – förslagsvis via WiFi om det är tillräckligt starkt hos dig.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

BRF eller samfällighet i Torslanda?

Ni är berättigade till ett bidrag vid namnn Ladda bilen-bidraget från Naturvårdsverket ifall ni inte var medvetna om det, något som är väldigt tacksamt.

Detta bidrag ger er ett investeringsstöd ni sent kommer att glömma ifall ni är intresserade av grön teknik för att installera just laddstationer.

Ni kan få ett investeringsstöd upp till 15.000 kronor per laddstation (ett maxtak på 50% av den totala investeringskostnaden). Skattestödet gäller både material och arbete vilket gör detta till ett utmärkt tillfälle att installera laddstationer i er förening.

Vi genomför installationer av laddboxar i Torslanda med omnejd

Det absolut bästa sättet att komma i kontakt med oss är via chatt, annars är det bara att ringa för snabbast återkoppling.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Laddbox031.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation 🙏

Detta oavsett om du är en privatperson, ett företag eller en BRF.

Tveka inte på att kontakta oss ifall du har några frågor.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimätning: Ja
 • Godkänd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • Ställbar effekt: Ja
 • Varumärke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att välja oss:

 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri prisoffert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅
 • Vi erbjuder snabb installation av laddbox i Torslanda ✅

Vår process:

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen där du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till så att säkringarna är de rätta och att elsystemet fungerar på ett tillfredställande sätt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen åt er.
 4. Sedan är det bara att börja använda laddboxen som den är tänkt att användas.
 5. Vi ger er sedan även service på våra laddboxar när ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du väljer Team Laddbox031.se för din nästa installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Torslanda 🙏

Hur går installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig på utsatt tid.
3. Vi ser till att både laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi låter dig veta när laddboxen är installerad.

Hur lång tid tar installationen av en laddbox?

Våra certifierade behöver oftast inte mer än en förmiddag på sig att installera en laddbox.

Vad är lastbalansering för något?

Lastbalansering är lösningen på att säkringen går när du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bättre kan man säga. Du klarar dig galant på en 16A eller 20A huvudsäkring med lastbalansering.

När husets elförbrukning är hög, exempelvis på dagen, så hjälper lastbalanseringen i den bemärkelsen att laddboxen inte går på full effekt då du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjälp av lastbalansering kan du få din laddbox att istället nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsäkringen.

Å andra sidan ges däremot mer effekt för laddning av din elbil när ditt hushåll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av våra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har båda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel när du är ute och åker med bilen.

Å andra sidan går inte en kabel att låsa fast att stjäla vilket kanske också är något du värdesätter.

Oavsett vilken typ av kabel du väljer är en framtidssäker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns på annan plats. Se bara till att den har rätt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjälp utan kan helt sonika köpa en ny bara och därmed själv byta ut kabeln vid behov.

Vad gäller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det även kallas gäller – som du säkert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget många av oss redan är bekanta med. För både material- och arbetskostnader kan du få avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Göteborg.

Dock gäller endast avdraget ifall du köper både laddbox och tjänst av samma leverantör – vilket självfallet är något vi på 08Laddbox kan hjälpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller någon form av administration i samband med installationen.

Planerar du på att installera solceller eller batterier någon gång kan du nyttja Grön Rot-avdraget även då.

Vårt paket innehåll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt måste du äga din lägenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lång är är leveranstid på laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar på lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. Vårt mål är att bli den bästa och snabbaste laddboxinstallatören i Göteborg.

Vad är en smart laddbox för något?

En smart laddbox är helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta går att göra på 3 olika sätt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mängder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du äger en elbil.

Notera att det på marknaden finns mänger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – något som gör att de inte är möjliga att använda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet är att du kan kontrollera den på distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla på diverse appar och tjänster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du även upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som släpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgår ofta från sina nuvarande behov när man väljer att installera en laddbox. Välj en framtidssäker laddbox istället. Försök förutspå din framtid och utgå från dina framtida behov – det sparar dig mängder av pengar i längden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar både 1- och 3-fasladdning är en framtidssäker investering i vårt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behålla samma laddbox.

Vår rekommendation när du väljer laddbox är att se till så den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur är det mer säkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frågorna kanske. Elsäkerhetsverket avråder att man laddar en elbil via ett vanligt vägguttag då det utgör en stor säkerhetsrisk.

Överhettning uppstår nämligen enkelt då eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte är tänkta att klara av en så pass hög belastning under en längre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för säkerhet som förebygger sådana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slås elen enbart på när du laddar din elbil och den är ansluten korrekt – inte annars, då bryts den.

Sammantaget är en laddbox inte bara det mest säkra sättet att ladda sin elbil på – det går även snabbast!

Räcker en 16A som huvudsäkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet på 3,7kW använder 16A i enfas – något som passar de allra flesta utan några större bekymmer. 20A eller 25A är de vanligaste villasäkringarna i Sverige – alltså kan du använda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du å andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter några timmar.

En 11kW-laddbox är ett mer framtidssäkert alternativ. Då använder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket är optimalt för den som äger en ren elbil.

Detta då du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt än annars ifall du hade ägt en laddhybrid – något som inte alltid är möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det är alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer än några mil per dag alternativt sällan kör särskilt långt (uppåt 30 mil, säg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det är alltid bättre att säkra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. Då kan du plötsligt ladda bilen när du vill under dygnets gång – samtidigt som du har annat igång i hushållet utan bekymmer.