Smart Charging erbjuder ett hållbart sätt att ladda din elbil

Trafiken elektrifieras i snabb takt. Allt fler väljer elbilar, främst av två anledningar: för att påverka klimatet positivt och för att spara pengar på bildriftskostnaderna. Smart Charging, den smarta nya lösningen från Fortum hjälper dig att uppnå båda.

Att ladda en elbil hemma är i grunden väldigt enkelt. När vi kommer hem från jobbet ansluter de flesta av oss bara vår bil till laddaren och lämnar den där och laddar till nästa morgon.

Låter enkelt och praktiskt – men det finns en stor nackdel med det här ”typiska” sättet att ladda: laddningen startar så fort vi ansluter bilen, och i de flesta fall är det vid en tidpunkt på dygnet då elpriserna fortfarande är på högsta nivån.

Baserat på konceptet utvecklat av Fortum i Norge – den största elfordonsmarknaden i världen – kan Fortum nu erbjuda en rent digital, automatisk smart laddningslösning till Fortums kunder även i Sverige.

”Med Fortum Smart Charging-appen kan du se till att din bil laddas på natten – utanför topppriserna – alltså med lägre elpriser och när den genererade energin ger lägst CO2-utsläpp ”, säger Anton Gustavsson, erbjudandechef på Fortum Sverige.

Bra för klimatet och plånboken – helt automatiskt!

För den genomsnittlige bilföraren i Sverige med vanlig elbil och hemladdare kan besparingen på laddkostnaden bli upp till 20 procent de första månaderna.

”Vår intelligenta app ser till att bilen laddas när elpriset är lågt och den fungerar med alla typer av laddare. I kombination med Fortum Charge & Drive-appen sparar du ännu mer pengar: vid registreringen får du 200 SEK för att ladda din bil”, förklarar Anton. ”

Dessutom erbjuder Fortum Charge & Drive tillgång till det största laddningsnätverket i Norden, vilket gör det till din perfekta laddningskompis på längre bilresor eller under semester.”

En av de bästa sakerna med Fortum Smart Charging är att hela processen är helautomatiserad.

”Smart Charging är helt automatisk: allt du behöver göra är att koppla ihop appen och bilen. Det gör att du kan minska laddningskostnaderna, även om du inte har en smart laddbox”, betonar Anton.
 

Användare i Norge älskar detta enkla sätt att spara pengar

Kristina Hoff Wanderas, chef för New Personal Living Environment Services på Fortum, säger att Fortum Smart Charging är ett exempel på framgångsrik skalning över Fortum Consumer Solutions verksamhetsländer. 

Reaktionerna från kunder i Norge har varit riktigt positiva och folk är förvånade över hur lätt det är att använda appen.

Enkelt, lätt, pålitligt och, viktigast av allt, erbjuder bra besparingar – så här beskriver vissa nöjda kunder Fortum Smart Charging. Och nu är vi glada över att ge dessa stora fördelar även till elbilsförare i Sverige!”

Lämna en kommentar